"See võib tunduda kummaline," räägib H. Palamets Junior III auditooriumis aastal 2111, "aga aastal 2011 sõitsid kõik autodega, mis hävitasid töötamisel haruldasi naftaprodukte. Nende autode mootorid olid nii kuumad, et jahutusvesi peaaegu kees ning heitgaasid olid nii mürgised, et tapsid inimese ühe tunniga, kui see jäi töötava autoga samasse garaaži..."

21 jaanuar 2013

Toomas lahkus

Taevastele radadele lahkus Toomas, meie projekti tugisammas. Puhka rahus.

10 jaanuar 2013

Heh, Kilulinn

Kilulinnast, kes/mis on jõudsalt kuulutand ennast rohelistuvat, jõuab meile tegelikult hoopis teistsugu uudist. Rohelistumise all pidas üks prillidega paks poiss uusaasta lubadusi telekas tervele Eestile eteldes silmas ilmselt roheliste (teatud pärakonda meenutavate) tossutavate diiselbusside laiemat kasutamist. Aga Kilulinn ongi tema valitseja bojaar-batjuška arvates omaette riik, kus on lubatud ellu viia kõik, mis bojaar-batjuška tahab. Siiski pisut hale hakkab kilulinlastest. Palju õnne, silmakirjatsejad!

Tsitaat Kilulinna "rohelisest" programmist:

Euroopa Rohelise Pealinna tiitel omistatakse linnale, kes on parandanud linnakeskkonda tervikuna konkreetsete tegudega, näiteks:

  • ametiasutuste, kodanike, äriringkondade ja teiste sidusrühmade koostöö ja partnerlussuhted, mille eesmärk on elutingimusi linnas arendada ja paremaks muuta
  • keskkonnasäästlike liikumisviiside rakendamine
  • parkide ja puhkealade rajamine ja laiendamine
  • kaasaegne lähenemisviis jäätmehooldusele
  • uuenduslikud lahendused mürareostuse probleemile
  • ühtne lähenemisviis linnajuhtimisele, mis tagab pikaajalised positiivsed tulemused