"See võib tunduda kummaline," räägib H. Palamets Junior III auditooriumis aastal 2111, "aga aastal 2011 sõitsid kõik autodega, mis hävitasid töötamisel haruldasi naftaprodukte. Nende autode mootorid olid nii kuumad, et jahutusvesi peaaegu kees ning heitgaasid olid nii mürgised, et tapsid inimese ühe tunniga, kui see jäi töötava autoga samasse garaaži..."

10 märts 2012

Küttesüsteemi paigaldamine

Kütteseadme modifitseerimine jõudis niikaugele, et sai hakata paigaldama. Plaan panna ahi käima propaangaasi toitel. Vaja oli sobitusdetaili Webasto 80 mm õhutoru ja ahju 70 mm väljundtutsi vahele. Tehtud sai ka sädesüütele üleviimiseks vajalik pulsigeneraator ja temperatuuri reguleerimiseks elektrooniline termostaat. Parim küünal süütamiseks on ülipika keermega NGK LZKAR7A, mis muidu kasutusel vist küll ainsana Polarise uusima XP-põlvkonna ATV-del.
Ahjuks on "Vene-Webasto" ШААЗ-015. Küttevõimsust 2kW. Elektrit tarbib ahi ventilaatori mootori, elektronsüüte ja gaasiklapiga kokku ca 40W. Originaalis kasutusel Луаз marki maastikumasinates. Ahi on NOS aastast 1983. Venemaal muide toodetakse seda ahju senimaani. Ja isegi kasutusjuhend ja paigaldusjuhend on saadaval.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar