"See võib tunduda kummaline," räägib H. Palamets Junior III auditooriumis aastal 2111, "aga aastal 2011 sõitsid kõik autodega, mis hävitasid töötamisel haruldasi naftaprodukte. Nende autode mootorid olid nii kuumad, et jahutusvesi peaaegu kees ning heitgaasid olid nii mürgised, et tapsid inimese ühe tunniga, kui see jäi töötava autoga samasse garaaži..."

03 aprill 2012

Aprill!

Seoses naljakuuga hakkas silma artikkel, mille eesmärk minu silmale tundub olevat koti pähetõmbamine riskikapitalistidele. Kui keegi viitsis tolle humoorika jutukese lõpuni lugeda, siis minu paar pisikest praktiku kommentaari:
- jah, elektriauto liigub 10 minutit ka 12V starteriaku jõul. Seda sellise väikese kiirusega, nagu garaažis edasi-tagasi liikumiseks just vaja on. Olen praktikas ise seda tõestanud.
- "muutliku ilma tõttu ei saanud teha sõidutesti väljaspool garaaži" - no comments! :)
- idee poolest võib tõesti valmistada toimiva häälestatava antenni, millega tõmmata "tasuta eetrienergiat". See võiks õnnestuda näiteks siis, kui see garaaž kus laetava akuga auto seisab, asub mingi võimsa kiirgusega saatejaama (TV, raadio-, mobiili- vmt saatja) lähedal. Nädala-paariga võib ühte 12V akusse niipalju laengut siis korjata küll, et liigutada aparaati veidi garaažis edasi-tagasi. Veel tõhusam oleks teha antenn 50Hz sagedusele ja parkida kõrgepinge liini alla :P (Lähem tutvumine EE asjameestega kuulub paketihinda.)
- pildil oleva "võimsa antenni" juhtmejämedus ei anna kuidagi välja 11kW mootori ringiajamiseks vajaliku 917A voolutaluvust. 
Üldiselt - muhe jutuke. Uskuge Jumalasse, jätke maha joomine ja hasartmängud ning ostke aktsiaid, kuni pole hilja! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar