"See võib tunduda kummaline," räägib H. Palamets Junior III auditooriumis aastal 2111, "aga aastal 2011 sõitsid kõik autodega, mis hävitasid töötamisel haruldasi naftaprodukte. Nende autode mootorid olid nii kuumad, et jahutusvesi peaaegu kees ning heitgaasid olid nii mürgised, et tapsid inimese ühe tunniga, kui see jäi töötava autoga samasse garaaži..."

30 oktoober 2012

Battery Life Saver

Mis asi on Battery Life Saver (BLS) ja mida teeb? Seade on desulfaator, mis süstib pliiakudele teatud kujuga (teadmata kujuga), teatud sagedusega (8,7 kHz), teatud nivooga (teadmata nivooga) impulssvoolu, mis omakorda lahustab/lammutab aku vananedes akuplaatidele tekkivad kõvad sulfaadid, mis muidu tõkestaks keemilisi protsesse voolu kättesaamiseks akust. BLS idee poolest pikendab seega akude kasulikku eluiga.
BLS tarvitab ise 30W ringis võimsust, seega on kasulik seda töös hoida laadimise ajal. Ka hoolduslaadimise ajal.
Saabus kaugelt 'meerikamaalt seadeldis BLS-120A, mõeldud 120V süsteemi akudele. Paneme peale ja vaatame, kaugele selle riistaga siis jõuab. Kui õnnestub, siis vaatame waveformi ka sellel imeriista tekitataval impulssvoolul. Akud ongi juba 1 a. vanad. Kolleegidel Rootsist on head kogemused BLS kasutamisega golfikärudel. Saab näha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar